Metodologie dezvoltare aplicații software

Metodologie dezvoltare
aplicații software

Vă puteți face o idee despre ce înseamnă realizarea unui Mock-up, vizionând video-ul de mai jos:

Așa cum menționam, realizarea mockup-ului se face în baza unui contract inițial de consultanță software (ctr. 1 – pentru această fază de proiectare), cu preț fix.

Mockup-ul trebuie să aibe un preț din 2 motive simple : 

  • determinarea implicării dumneavoastră în elaborarea completă a schiței vizuale și oferirea tuturor detaliilor necesare dezvoltării software ulterioare.
  • obținerea în final a unei schițe vizuale foarte cuprinzătoare și foarte utilă în faza de dezvoltare propriu-zisă software, indiferent de furnizorul cu care veți decide să lucrați.

Doar după realizarea mockup-ului, vom putea trece foarte ușor și rapid în faza de dezvoltare efectivă a aplicației software , în cadrul unui contract distinct (contractul 2 de dezvoltare software), pe toată aplicația proiectată în faza anterioară sau doar pe anumite părți din ea (sprint-uri) în funcție și de bugetul/urgența dumneavoastră .

Dacă după realizarea mockup-ului hotărâți să trecem la dezvoltarea propriu-zisă a aplicației , costul contractului 1 va fi scăzut din costul contractului 2 .

Costuri Realizare/Termene Livrare:

  • Realizare Mockup – Cost fix cunoscut – X EURO + TVA cu termen de livrare, în funcție și de implicarea dumneavoastră, de la 1 săptămănă – 1 lună, dar de obicei nu ar trebui să dureze mai mult de 2-3 săptămâni.
  • Realizare Aplicație Software propriu-zisă – Cost necunoscut în acest moment. După finalizarea etapei 1, atât costul cât și termenul de livrare vor putea fi apreciate mult mai obiectiv și real pe baza Mockup-ului realizat.

Cu toate acestea pe baza tuturor informațiilor primite, înainte de începerea etapei 1 – realizarea mockupului, vom face toate eforturile să putem estima măcar în marje (de la X la Y) un preț de realizare al aplicației software.

Speech Recognition IVR – Sisteme Speech to Text

Speech Recognition IVR
-
Sisteme Speech to Text

Heermeo – automatizare call center

Compania noastră, printre alte produse proprii, a dezvoltat un sistem bazat pe inteligența artificială de tip IVR (Sistem de interacțiune vocală), prin care acesta va înțelege cuvintele rostite de apelant.
Prin înțelegerea cuvintelor, ne referim la faptul că vom putea lucra direct cu inputul vocal al utilizatorului.

La ce ajută un astfel de sistem?
Ei bine, să luăm exemplu o afacere din domeniul HoReCa.
Presupunem că acest business este format dintr-un furnizor și mai mulți clienți mici. Aceștia din urmă, nu dispun de infrastructura informatică și personal școlarizat care să folosească o soluție software clasică.

Aici intervine Heermeo. Angajații clientului vor primi un număr de telefon la care vor suna și vor transmite verbal codul produsului și cantitatea necesară pentru comandă.

La final, sistemul nostru va genera o comandă, aceasta va fi supusă confirmării celui care a inițiat-o, iar mai apoi, se va trimite și centraliza furnizorului prin e-mail, sms sau orice alt mijloc tehnic disponibil în momentul de față.

Care sunt avantajele?

Informațiile se transmit telefonic, fără a avea nevoie de aplicații, terminale mobile costisitoare sau angajați care să fie școliți în a le folosi. 

Așadar, folosind viul grai și un telefon (poate fi și fix), puteți automatiza și eficientiza fluxul transmiterii informațiilor în cadrul firmei dumneavoastră.

Testează gratuit

Pe website-ul Heermeo, puteți testa gratuit sistemul nostru. Nu trebuie decât să completați formularul din site cu niște date de test, plus datele dumneavoastră de contact, iar mai apoi veți primi prin e-mail comanda făcută de dumneavoastră.
Atenție! Folosiți un număr de telefon real (pentru a-l putea asocia cu setul de date introdus de dumneavoastră), dar și o adresă de e-mail validă pentru a vă putea trimite la final comanda cu datele rostite la telefon.

Pentru a primi asistență gratuită, nu ezitați să ne contactați. 

Viitorul aplicațiilor mobile: Aplicațiile Web Progresive

Viitorul aplicațiilor mobile:

Aplicațiile Web Progresive

Ce sunt aplicațiile web progresive?

În cel mai simplu sens, o aplicație web progresivă este o aplicație mobilă furnizată prin intermediul rețelei web. Funcționează ca o aplicație nativă, datorită utilizării unei interfețe care permite gesturi și navigări în stilul unei aplicații native. Principala diferență este că nu este nevoie să o descărcați dintr-un magazin de aplicații. Ea rulează, de sine stătătoare, chiar într-un browser web. Cu ajutorul tehnologiilor bazate pe service workers, o aplicație web progresivă este capabilă să se încarce instantaneu, chiar dacă conexiunea la internet nu este una excelentă. Cu ajutorul pre-caching-ului, aplicația rămâne în permanență actualizată, afișând cea mai recentă versiune la rulare.

Aplicațiile Web Progresive sunt eficiente și economice

PWA-urile sunt mai eficiente decât aplicațiile native. Acestea lucrează la cerere și sunt întotdeauna accesibile, fără a încărca memoria sau traficul de date ale unui smartphone. Prin alegerea folosirii unui PWA în locul unei versiuni native a aceleiași aplicații, utilizatorii consumă mai puțin trafic de internet (ca în cazul PWA Forbes). Cu toate acestea, aceasta nu înseamnă că utilizatorii trebuie să sacrifice confortul unei aplicații native, dat fiind faptul că acestea sunt în măsură să salveze aplicația progresivă pe ecranul smartphone-ului exact ca în cazul unei aplicații native – se instalează fără a avea nevoie de o descărcare reală.

Acest lucru evidențiază nu numai îmbunătățirea experienței utilizatorilor, ci și problema inițială a buy-in-ului pentru consumatori. Utilizatorii trebuie să ia o decizie conștientă și chiar să se angajeze să descarce și să păstreze o aplicație nativă. Dezinstalarea aplicației este o decizie la fel de finală. În schimb, făcând clic pe un link simplu este o sarcină ușoară care necesită foarte puțină atenție, stocare redusă a datelor pe dispozitiv, fără o perioadă de descărcare lungă și fără instalare.

De ce sunt mai economice aplicațiile progresive?

Un punct forte, extrem de important în cazul aplicațiilor de tip PWA este acela al economiei făcute în procesul de dezvoltare al acesteia. Să luăm exemplul dezvoltării unei asemenea aplicații pe platformele cele mai populare: Android și iOS. În loc să fie nevoie de dezvoltarea și mentenanța a două aplicații, va exista o singură aplicație care va arăta și va rula la fel pe toate platformele, inclusiv browserele care sunt comune pe toate dispozitivele. În concluzie, dezvoltarea va fi mai rapidă, mai puțin costisitoare și aplicația finală va fi mai ușor de întreținut.

Aplicațiile Web Progresive sunt viitorul

Când aplicațiile native au intrat pentru prima dată pe piață, oamenii nu au putut obține suficient din ele. A schimbat modul în care consumatorii interacționează cu dispozitivele mobile și cu brandurile. Tendința recentă, totuși, arată că oamenii se îndepărtează de aplicații. Potrivit comScore, majoritatea consumatorilor nu descarcă nicio aplicație pe lună. Deci, pentru ca o aplicație nativă să aibă succes, trebuie să fie excepțională, ceea ce reprezintă o cerere ridicată pentru o aplicație din zona de business.

De când au fost introduse în 2015, PWA-urile au câștigat cea mai mare popularitate anul curent. Google, Apple și Microsoft – cele trei standarde principale în ceea ce privește distribuția aplicațiilor native – conduc toate trecerea la aplicațiile web progresive. Datorită flexibilității lor inerente, PWA-urile reprezintă cea mai bună modalitate de a rămâne în poziția de a anticipa tendințele din lumea aplicațiilor mobile.

De la Twitter la Starbucks, aplicațiile progresive dovedesc că orice afacere poate aduce câștiguri semnificative cu această tehnologie. Mai exact, Tinder a văzut timpii de încărcare tăiați în jumătate în comparație cu aplicația sa nativă. Acest lucru a condus la perioade mai lungi de utilizare a aplicației, la trimiterea mai multor mesaje și la mai multă interacțiune în cadrul ei. Și cu un PWA, utilizatorii ar putea accesa Tinder de pe dispozitive mobile sau desktop, extinzând piața vizată.

Utilizatorii PWA ai Pinterest petrec cu cu 40% mai mult pe site comparativ cu site-ul mobil anterior. Rata veniturilor din anunțuri au crescut de asemenea cu 44%. Lancôme a înregistrat o scădere cu 84% a timpului până când pagina este interactivă, ceea ce a dus la o creștere cu 17% a conversiilor și o creștere cu 53% a sesiunilor mobile de pe iOS având aplicația progresivă. De asemenea, să nu uităm că și alți mari jucători de pe piață folosesc cu succes aplicațiile web progresive, cum ar fi: AliExpressTwitterForbesOLX și alții

Aplicațiile web progresive reprezintă prima prioritate

Dacă v-ați oprit din dezvoltarea unui site web responsive sau a unei aplicații mobile native, vă aflați într-un punct de cotitură puțin mai deosebit. Multe startup-uri înființate au trecut deja prin rigorile de a construi o experiență mobilă (nativă) pentru clienții lor. Dar un bun PWA înlocuiește efectiv site-ul mobil al unei companii, aplicația sa nativă și poate chiar site-ul desktop. Cu alte cuvinte, este o abordare orientată spre smartphone-uri pentru a vă conecta cu clienții.

Dacă nu aveți încă o prezență mobilă stabilită, puteți să ignorați complet acești pași și să mergeți direct pe varianta unei aplicații progresive. Acesta vă va permite să construiți o experiență cu dispozitivele mobile ca punct de plecare. Companiile mai mari care și-au dezvoltat prezența pe telefonul mobil începutul anului vor trebui în cele din urmă să migreze prezența lor mobilă la tehnologia progresivă.

Concluzie

Zeci de branduri importante se deplasează de la aplicații native la PWA-uri și este ușor de văzut de ce. Atât site-urile mobile, cât și aplicațiile native oferă avantaje și dezavantaje, iar PWA se dovedesc a fi cele mai bune din ambele lumi pentru companii.

Această tehnologie a aplicațiilor progresive continuă să se dezvolte puternic în fiecare zi, aducând cu ea cele mai bune lucruri pentru antreprenori, dar nu în ultimul rând pentru consumatorii de aplicații mobile.