E-Factura

Ai un soft de facturare ce nu este încă conectat la ANAF prin e-Factura ?

Ai nevoie de integrarea softului tău de facturare cu ANAF prin intermediul unui API ?

Ai nevoie de un furnizor software care să te ajute în acest sens, având în vedere obligațiile legale în vigoare începând de la 01.01.2024 ?

Îți integrăm propriu tău soft de facturare, pe care deja îl ai și deja îl folosești, cu e-Factură de la ANAF, în maxim 15 zile de la contractarea cu noi.

Ce este RO e-Factura ?

RO e-Factura este sistemul electronic național de Facturare, obligatoriu de la 01.01.2024 pentru toate companiile din România, prin care entitățile juridice sunt obligate să transmită orice factură fiscală client prin acest serviciu pus la dispoziție de ANAF, de unde mai departe facturile vor ajunge la clienții tăi.

Cu alte cuvinte atunci când vrei să transmiți factura clientului tău, ai obligația legală să o transmiți întâi către ANAF iar apoi ANAF o transmite mai departe clientului tău. Tare, nu ?

Cui ne adresam ?

Acelor companii care folosesc deja soluții de facturare customizate nevoilor proprii, destul de nișate sau care nu au fost dezvoltate special pentru piața din România sau acelor companii care folosesc soluții de facturare foarte customizate intern în cadrul companiei și care nu au implementat încă și integrarea cu e-Factura de la ANAF.

Cui NU ne adresam ?

Dacă folosești deja SmartBill, Oblio, Next Up, Smart Tax, Facturează.ro, Facturis Online, Easy Bill, Saga, Mentor sau orice alt soft comercial de facturare deja disponibil în România, care cel mai probabil a implementat deja e-Factură, atunci noi NU TE PUTEM AJUTĂ, pentru că furnizorul tău are probabil deja gata implementată această funcționalitate pe care tu trebuie doar să o accesezi și să o folosești. Dacă te găsești în această situația te rugăm să iei întâi lagatura cu furnizorul actual al softului tău de facturare și să rezolvi întâi cu el problema. Dacă totuși ai făcut asta și nu ai găsit o soluție împreună cu Furnizorul tău actual, atunci așteptăm să ne contactezi și cu siguranță vom găsi o soluție împreună.

Cum funcționează?

(explicații operaționale)

 1. În primul rând noi îți vom integra softul tău de facturare cu e-Factura de la ANAF (Asigura-te că nu ești în categoria utilizatorilor descriși la capitolul Cui NU ne adresăm ). Vom face acest lucru programatic prin intermediul unui API sau a unui proces simplu de import-export fișiere, asta doar în funcție de capabilitățile tehnice ale solutei tale actuale de facturare. În acest sens vei contracta cu noi servicii de dezvoltare software conform unui scenariu de integrare definit întâi cu tine.

În final tu vei avea în prorpiul tău soft de facturare, un buton nou dezvoltat de noi, care va trimite factura ta fiscală către ANAF.

 1. Vei avea nevoie de contul tău de acces în platforma SPV (Spațiul Privat Virtual) la care și ANAF are acces. 

 2. În ultimul rând pentru a folosi e-Factura vei avea nevoie și de o semnătură electronică achiziționată de la Furnizorii Specializați de Servicii de Încredere precum: CertSign, Namirial, AlfaTrust, DigiSign, Transsped, etc., semnătură electronică pe baza căreia te vei autentifica în SPV și vei putea transmite e-Factura din softul tău actual de facturare.

Punctele de mai sus vor face obiectul contractului de dezvoltare softwafare dintre noi, referitor la integrarea softului tău actual cu sistemul e-Factura.

Cum funcționează?

(explicații tehnice)

 • facturile tale de client sunt generate în format xml impus de ANAF

 • sunt evidențiate vânzările cu regim special (TVA la încasare, taxare inversă, etc.)

 • sunt evidențiate toate elementele legale obligatorii în fișierul xml

 • autorizarea în SPV se va face cu ajutorul certificatului tău digital pe o perioada de sesiune de 90 de zile, fără necesitatea unei alte autentificări în această perioada

 • trimitem în SPV facturile tale de client în format xml

 • primim din SPV facturile tale de furnizor în format xml 

 • îți permitem vizualizarea facturilor în format A4, prin interpretarea fișierului xlm primit

 • poți vizualiza erorile care apar în relați cu ANAF, dacă e cazul, în timp real

 • specificăm cotele de TVA aferente facturilor primite