Metodologie dezvoltare
aplicații software

Vă puteți face o idee despre ce înseamnă realizarea unui Mock-up, vizionând video-ul de mai jos:

Așa cum menționam, realizarea mockup-ului se face în baza unui contract inițial de consultanță software (ctr. 1 – pentru această fază de proiectare), cu preț fix.

Mockup-ul trebuie să aibe un preț din 2 motive simple : 

  • determinarea implicării dumneavoastră în elaborarea completă a schiței vizuale și oferirea tuturor detaliilor necesare dezvoltării software ulterioare.
  • obținerea în final a unei schițe vizuale foarte cuprinzătoare și foarte utilă în faza de dezvoltare propriu-zisă software, indiferent de furnizorul cu care veți decide să lucrați.

Doar după realizarea mockup-ului, vom putea trece foarte ușor și rapid în faza de dezvoltare efectivă a aplicației software , în cadrul unui contract distinct (contractul 2 de dezvoltare software), pe toată aplicația proiectată în faza anterioară sau doar pe anumite părți din ea (sprint-uri) în funcție și de bugetul/urgența dumneavoastră .

Dacă după realizarea mockup-ului hotărâți să trecem la dezvoltarea propriu-zisă a aplicației , costul contractului 1 va fi scăzut din costul contractului 2 .

Costuri Realizare/Termene Livrare:

  • Realizare Mockup – Cost fix cunoscut – X EURO + TVA cu termen de livrare, în funcție și de implicarea dumneavoastră, de la 1 săptămănă – 1 lună, dar de obicei nu ar trebui să dureze mai mult de 2-3 săptămâni.
  • Realizare Aplicație Software propriu-zisă – Cost necunoscut în acest moment. După finalizarea etapei 1, atât costul cât și termenul de livrare vor putea fi apreciate mult mai obiectiv și real pe baza Mockup-ului realizat.

Cu toate acestea pe baza tuturor informațiilor primite, înainte de începerea etapei 1 – realizarea mockupului, vom face toate eforturile să putem estima măcar în marje (de la X la Y) un preț de realizare al aplicației software.