Vă prezentăm cele 4 categorii mari, universale am putea spune, în care vom încadra dezvoltarea unei aplicației mobile. Dar și câteva integrări cu baze de date.
Având în vedere toate funcțiile aferente unui device/smartphone, tehnologiile de dezvoltare cuprind o parte mai mică sau mai mare din aceste funcții, acesta fiind în esență primul criteriu foarte important de diferențiere tehnologică.
În fapt nu realizăm o aplicație mobila propriu-zisă, ci ne asigurăm că website-ul pe care-l aveți deja sau pe care îl putem construi de la 0 dacă nu există, va putea fi vizualizat în condiții optime și de pe majoritatea device-urilor mobile actuale. Asta înseamnă pe scurt, că de fiecare dată când cineva intră în browser, pe website-ul dumneavoastră, de pe telefonul mobil, mărimile ferestreleor se vor ajusta/actualiza în timp real, în funcție de device-ul de pe care s-a deschis browserul, pentru o experiență de utilizare optimă, pe un display redus ca mărime, cum este cel al unui smartphone.
Aplicațiile web progresive reprezintă o tehnologie care permite construcția unei aplicații mobile „peste” un website deja existent și ofera un prim set destul de bun de funcții de acces la resursele telefonului, dar destul de limitate față de aplicațiile hibride și native. Aplicațiile web progresive lucrează cu un set de API-uri (Application Programming Interface) cu care se conectează la website, prin intermediul cărora implementează o serie de funcții specifice telefonului în cadrul website-ului (precum plațile cu cardul, pornirea camerei foto, pornirea microfonului, etc.), în final utilizatorul practic navighează pe site-ul companiei dumneavoastră în browser (Google Chrome), dar poate să activeze direct din site și funcții precum camera foto, camera video sau GPS-ul.
Aplicațiile Hibride reprezintă pasul tehnologic cel mai consistent către aplicațiile native, utilizând totuși tehnologii web bazate pe JavaScript, multe din ele prezente și în cadrul aplicațiilor progresive, dar mult îmbunătățite din perspectiva accesului cât mai larg la majoritatea funcțiilor device-ului, smartphone-ului (camera foto, video, GPS, sistem de operare telefon, etc.) Reprezintă în momentul de față cea mai bună recomandare tehnică, pe care o pot face furnizorii de software aplicații mobile pentru majoritatea dezvoltarilor, mai puțin pentru dezvoltări precum: jocuri video, prelucrare video și alte câteva categorii, puține în fapt, dar care necesită intensiv funcții hardcore ale device-ului.
Aplicațiile Native permit dezvoltarea oricarei functionalități ale telefonului, de către un anumit utilizator, indiferent de complexitatea solicitării ți permit accesul aproape complet la absolut toate funcțiile hardware ale device-ului pe care ele vor fi instalate. În fapt aplicațiile native pot accesa toate resursele hardware ale device-ului dacă nu exista niciun fel de restricție impusă de ordin comercia sau care ține de patente tehnologice sau de drepturi de proprietate intelectuala. Totodata, aplicațiile native, tocmai pentru ca au acces direct la funcțiile de device-ului, sunt și mai rapide sau mult mai rapide în anumite cazuri, experieța utilizatorului fiind foarte buna. Elementele grafice realizate nativ pot fi adesea excepționale.
Sistemul de planificare a resurselor întreprinderii (abreviat ERP în limba engleză, provine de la Enterprise Resource Planning) este instrumentul software care facilitează integrarea tuturor informațiilor dintr-o organizație într-o platformă unică. Scopul ERP este să asigure transparența datelor în cadrul unei organizații și să faciliteze accesul la orice tip de informație utilă în desfășurarea activității.
Sistem de gestiune a relației cu clienții reprezintă un set de strategii, politici și tehnologii destinate atragerii, reținerii și fidelizării clienților. Într-un sens larg, CRM include activitățile aferente departamentelor de marketing, vânzări, financiar și suport tehnic relativ la clienți, potențiali clienți, furnizori și parteneri. Pentru ca programul CRM cumpărat să funcționeze corect, el trebuie configurat și personalizat conform modului de a vinde al clientului. Aceste activități, alături de analiză de proiect, import date și training fac parte din proiectul de Implementare CRM.
Punctul de vânzare (POS) sau punctul de cumpărare (POP) este momentul și locul în care se încheie o tranzacție cu amănuntul. La punctul de vânzare, comerciantul calculează suma datorată de client, indică acea sumă, poate pregăti o factură pentru client (care poate fi o tipărită a unei case de marcat) și indică opțiunile pentru care clientul poate efectua plata. Este, de asemenea, punctul în care un client efectuează o plată către comerciant în schimbul mărfurilor sau după furnizarea unui serviciu. După primirea plății, comerciantul poate emite o chitanță pentru tranzacție, care este de obicei tipărită, dar poate fi, de asemenea, dispensată sau trimisă electronic. Punctul de vânzare este adesea denumit punct de serviciu, deoarece nu este doar un punct de vânzare, ci și un punct de returnare sau de comandă a clienților. Software-ul terminal POS poate include, de asemenea, caracteristici pentru funcționalitate suplimentară, cum ar fi gestionarea stocurilor, CRM, financiar sau depozitare.